Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Friday, December 19, 2008

mInI XtVt SayAP'S - hIStEriA!

choy sgt pompoan ni.wakakak
spt yg diulas memana blogger sayapian's len ekeke..rizz pon nk cte gak sal histeria ni..1stly ritu got msg dri pojie tnya nk p tgok wyg cte histeria x..sbb nuar mesti nk tgok cte tu primier kan huhu,..so just say on je lah.;p lgpun geng sayap len pon nk g gak kot..so yg dpt pegi smlm ialah nuarzone,ajim,pojie pooh,rizz,anis galaxy n mas (kwnnya), remy ngn pendi.. zoul x dpt g ada la sbb2 yg x dpt dielakkan kot ngn wanie jauh la kat kedah sana hehe.mmg ssh nk ckup korum:p..
tgu la mse sesuai..:)..so far nilah sinopsis cte histeria ni...


SINOPSIS FILEM HISTERIA




‘Histeria’ adalah sebuah kisah seram yang berlaku di salah sebuah kolej swasta. Tujuh orang pelajar nakal yang menamakan kumpulan mereka sebagai ‘Pink Flamingo’, berpura-pura terkena histeria, hingga terpaksa dipanggil bomoh untuk memulihkan mereka. Namun tindakan mereka itu mengundang masalah lain apabila mereka bertujuh dikenakan denda, membersihkan kawasan kolej selama seminggu ketika cuti semester. Mereka ditempatkan di satu dorm yang kelihatan menyeramkan. Terdapat seorang pelajar baru (Zeta) menyertai mereka. Sebelum Zeta diterima menjadi ahli Pink Flamingo, beliau perlu diuji, iaitu bermalam di sebuah makmal berhantu. Tujuh pelajar lain cuba menakut-nakutkan Zeta.
Namun kejadian menakutkan benar-benar berlaku apabila pelbagai perkara misteri dialami oleh mereka semua. Ianya bermula selepas Jenny mengambil “sesuatu” yang bukan miliknya. Jenny telah mengekori tukang kebun sekolah menanam sesuatu di bawah sebatang pokok pelik. Tanpa dapat menghidu bahaya yang bakal menimpa mereka semua, Jenny kemudiannya menggali tanah tersebut lalu mengambil barang yang terdiri daripada sehelai kain kuning, tulang, rambut dan serbuk darah. Keadaan bertambah celaru dan mengerikan apabila seorang demi seorang daripada mereka dibunuh kejam oleh satu lembaga yang berkeliaran di kawasan kolej tersebut. Ada yang mati ditusuk gunting, ada pula digantung di tiang bendera, dicekik leher dan sebagainya. Yang terselamat hanyalah Murni.
Malangnya bukti menunjukkan Murni adalah pembunuh kepada mereka yang lain, bermotifkan dendam kerana sering dibuli. Dan Pakar Psikiatri pula mengandaikan Murni pengidap Paranoid Schizophrenic, sejenis penyakit mental.
Apakah benar Murni yang membunuh? Atau… siapakah dalang di sebalik pembunuhan kejam ini? Nantikan kemunculan ‘Histeria’ di pawagam berhampiran anda.





Antara pelakon filem Histeria:

1) Liyana Jasmay sebagai Murni

2) Scha (Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir – ‘antoo Fighter’) sebagai Alissa

3) Norisnainy (pendatang baru) sebagai Kerek

4) Ainul Aishah (pelakon ‘Nana Tanjung’) sebagai Marina

5) Yanna (Newcomer) sebagai Junita

6) Talya (pelakon series ‘bong’) sebagai Tini

7) Reana (pernah berlakon dalam filem Prof. Razak Mohaiden) sebagai Zeta

8)Adiputra sebagai Mr. Brandon

9) Kazar (pelakon drama Susuk) sebagai ‘tukang Kebun’

10)Vanida Imran sebagai ‘ustazah’

11)Adlin Aman Ramlie sebagai ‘cikgu Disiplin’

12) Adman Salleh sebagai Guru Besar

13) M. Rajoli sebagai Bomoh

14) Ramli Hassan (pelakon utama filem The Red Kebaya) sebagai Psychiatrist

15) Namron sebagai Police Detective
p/s : adoyai aku tgok cte ni ttup 2tapak tgan .lite2 je huhukk.nk kata ngeri bole la.hntu nyang rapik gak hntu raye tu ngeri dowh .kejam pembunuhanya..lg2 kat toilet tu hayooo! choy!.. dak2 sayap len tgok rilex je haha.kuat tul smgt korg eyh!





11 comments:

you are now in my zone said...

sesayap mmg kuat semangat :D ngee

ReMy said...

rugi tau rizz tgk tutup mata ngan tapak tgn...

huhu...

RyZ4L said...

swonok jew tgk u ol nye schedule yg penoh itu!! meriah! i luv liyana jasmay!!:D

Duke Luce Dell'amore said...

tetap berkabus pic2 tu..very the tema krismas musim sejuk kn?kikikiki..

Duke Luce Dell'amore said...

copy kt entry uncle je..

aizul said...

histeria sgt besshhH!!!!!

love liyana !!!

miss galaxy said...

rizz nk join buat pic dgn cik anis
leh jer
nnti anis bukak class tuisyen ek..hehe

follow diss code
< marquee direction = "up" > image < / marquee >


mse nk guna code nie, pastikan semua code rapat expt marquee direction

emilia azman said...

apsal gamba sme blur... ish.. mmg fogging gitu.. sib baik tak amek gamba kat tmpt gelap.. kalau tak mau histeria gak ami.. hihihi

||| PöJìé PööH ||| said...

suker tgok Rizz klo edit gambor..
cantik n flawless muka Pojie tanpa suntik vit c cam org tuh (sambil memuncungkan bibir ke Remy)
i likeee!

ReMy said...

pojie ni...
muncung2 kat remy lax, muka remy dlm pic blog rizz ni pon nmpk flawless sesangat (sambil menjeling tajam kat pojie)

radz aruna said...

awat x bagi 'bintang' kat movie ni!!!he3...best ke x???brape bintang bagi???5 ke 4 ke 3 ke 2 ke 1 ke x dek ke...ha3...

-razid-