Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Sunday, February 8, 2009

ChaNgEling - TerSeNtUH haTi Ku....


~~1stly mmg rizz xtak nk kata ape..x terkata sbb filem ni sgt bagus!..awesome,meruntun jiwa n menyentuh hati rizz..berbaloi rasenya g tgok cte ni..no wonder la angelina jolie nominee msuk best actress utk academy award nti..!..cte ni kisah benar di l.a

Changeling mengisarkan seorang ibu muda [balu yg kematian suaminya..angelina jolie as christine collins] yang mempunyai sorg anak lelaki [walter collins].christine ni bkerja sbg line leader kat operator ape tah am kilang ar whteva sbb rizz x dpt kesan bidang kerja die ni detail sbb cte ni bkisar pada taun 1928.so far as usual christine bgtu syg kat anak die ni until 1 hri tu si walter ni hilang!.christine cube wat lporan polis di daerah tu tp mlangnye polis xley wat siasatan skiranya khilangan anaknye tuh x smpai 24 jam lg!..last2 polis siasat gak malangnya ank die si walter ni x dijumpai gak..si christine terus2 terusan mcari anaknye dgn linangan air mata selama 3 bulan anknye hilang after that die dpt berita dri pihak polis di situ yg anaknye si walter tuh dh dijumpai..tapi....... mlangnye christine x mngaku bdak tuh anaknye! totally out..lain!.die cbe beritau polis yg bdk tu bkn anknye dan bkeras ttp pihak polis anggap christine cuba mlarikan tgungjawab dri mjaga anaknye.nak tak nak tpksa christine mjaga bdk tu yg hmpir seiras dengan anaknye dan semua itu tbongkar bile christine cuba mngukur ketinggian dak tu yg kurang 3 inci dri anaknye serta die pelik bdk tu dh sunat sdangkan anknye xde bkhatan pon!..christine cube mndapatkan keadilan agar pihak polis terusan mcari anaknye dan anggap dak yg berada disisinya ni palsu ok..!..dikala itu kehilangan anak christine ni mjadi kes utama dlm los angeles tuh..[cam cte khilangan adik nurin n sharlinie arrr]..tp dsbbkan kedegilan christine n mngundang kemarahan polis tu pon mghntar christine ke umah sakit jiwa..damn!! sedeh sgt taw time ni sbb christine masih waras n tpksa tgal umah sakit jiwa..di situ die btemu ngn sorg girl ni gak yg cube mbongkar kegiatan polis di situ yg dianggap cube memukul,memaksa n mperkosa wanita di daerah tu n mngsanye dorg sumbat kat spital gile nih..

dlm mse yg sama..di daerah lain polis still cri si walter collins yg x dijumpai hmpir 5 bulan lpas tu telah membongkar 1 kegiatan kehilangan 20 org kanak2 yg telah diculik di daerah tu!..n yg pling tragis upenya si walter ni slh sorg telah ditangkap n disumbat dlm reban ayam umh sorg lelaki psyco nih..bsama lelaki psyco ni sorg budak gak mjadi assistant die dlm pculikan itu.die tpksa mnurut printah lelaki ni.klau x die ugut die bunuh assistant ni skli,..kanak2 yg telah ditangkap tu akan dibunuh dlm reban tu ngn begitu tragis skli.pkai kapak ok..!..time tu rizz dh tgok ngn 2 jri je kat muka..:p..tpi walter colins bsama 2 org rakan nya dpt melarikan diri tp msing ke arah blainan..berita ttg lelaki tu akhirnya dpt merungkaikan khilangan walter collins yg hilang serta mjawab segalanya yg budak plsu tuh sah2 bkn anak sbnr christine..n christine cube mnegakkan hak n maruah nye ngn mengheret lelaki psyco n polis tu ke court .ayoo smpai sesi kat court ok!..setelah bmgu mgu kes tu dsebut..akhirnya lelaki psyco tuh dijatuhkan hukuman gntung smpai mati! n polis yg memaksa christine ke spital gile telah dipecat mjadi polis di situ..rakyat l.a terus membuat tjuk perasaan yg pihak polis di situ x bguna..

akhirnya sesi pngantungan lelaki psyco tuh dijlnkan..[tunjuk detail ok dlm cte ni kna gntung cmna.kat sana press ngn org tertentu leh tgok laki ni kena gntung]..sblum die nk dgntung.lelaki psyco ni smpat nk jupe christine utk gtaw 1 rasie.tp mlangnya bile christine da jupe .laki ni xnk ckp plak n die lebih rela mati d tali gntung/!..sialannn geram aku time nih..hehe..sbb klau laki psyco ni gtaw yg walter collins tu xmati mrupakan 1 hrapan wat christine utk menanti anknye blik...akhirnya laki tu tamat di tali gntung n mati..<--puass ati aku time ni hahah..christine plak still mgharap anaknye balik stelah slh sorg dri yg tlepas tu mceritakan blik semasa dorg cube melarikan diri dri ladang lelaki psyco tuh...christine terus2 menanti n die pasti walter collins tuh still hidup lg...

p/s : waaaa menitiskan air mata taw rizz! huhuk..kasih syg ibu uols!..sori pnjg mbebel dlm cte ni..

6 comments:

oyen said...

dah tgk! dah tgk!
touching gilah~
i rase part last tuh,Gordon dipakse utk tipu Christine bahawa anak dia dah mati, tapi tak sanggup untuk tipu. So dia lebih rela utk berdiam diri. perasan tak dia cakap dia dah bertaubat dan taknak wat dosa lagik...
rasenya la...

RyZ4L said...

haha. terpaksa i baca suku ur ntry.
i wanted to watch the story thou.
i luv angie. very well british spoken. suke suke! gheee:D

myZone | When Anuar opens to public said...

otw downloading this film... :D

camtu lah ritzz, tgk citer yg berat2...baru impruf! ;)

Remy.com said...

wah, nk tgk ar nnti...
rizz, geram remy nengok bibir si angelina jolie ni, rasa cam nak geget jerk...

a i r a said...

i tak tgk lagi...
waaa... nak try tgk pasni!
hmph

julien hakym said...

best ke? i x tgok lg..nanti nk tgok sbb angelina best!