Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Tuesday, February 24, 2009

sLuMDog MiLioNiare..AweSOme!...

x rugi tgok cte ni..g ar panggung...de tyg g ni hehehe

~~ hoye!! windu sehh nak menaip arini..agak lewat sbb boss ade maa...so settle kan ape kej yg ptut..bile boss dah blah g metting bru ar wat entry..hehe..ok lah smlm kan kte dh taw oscar byk mng kat slumdog milionaire tuh..dlm 8 award k...so rizz ngn achik terus impress nak tgok cte tu cmne kanzz.. we olz bli je kat pasa haram..hahaa haramm ktanya.ngn 8engget je modal..sbb apek ni ckp copy dri blue ray kanz.blasahh je la tgok..nasib gmba cntek..so we all terus ah tgok cte tu

ape yg rizz leh ulas dlm cte ni spt blogger2 yg lain..rujuk ar blog saiful ngn nuar zone yer.., cte ni mnunjukkan betapa jamal ni amat mngingati tragedi yg blaku serta sejarah hidup die bsusah payah utk hidup di india tuh..cte ni rizz impress sgt inilah 'true colour of life in india' sgt mnyentuh hati bile pergolakan antara india muslim dan kafir...kedaifan hidup dorg..ishh mmg sedey sgt.khidupan jamal dan salim (abg nye yg mmg aku nk harukk je sbb slalu cri pasal..!) yg umpama pelarian bile dorg termasuk dlm sindeket kanak2 utk mtk sdekah..keji sgt yg culik dorg tuh!,..dan dri situlah jamal mula myintai lathika dan berusaha mcari gadis yg hilang dari pndangannye until la die msuk rncangan 'who wants to be a milionaire'..wahh sgt impress bile last skli jmal dpt mjawap semua soalan yg diberikan oleh anil kapor...mmg ade babak yg lucu bile si jamal ni mse kecik nk dptkan autograf amitabh bachan sgup die terjun dlm lubang n**s tuh wearkk!!!! hahahaa.tp mmg deserve ah cte ni mng..cte brad pitt pon mmg xley lwan lak..

8 comments:

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

cis!!! ang ler salah sorg yg meranapkan industri perfileman dengan menyokong lanun cetak rompak wakakaka ampeh jer aku ingatkan dok beli cd ori ker nie pasaran haram wakakak tapi bagus gak sebab ang berterus terang wakakak tapi terlalu berterus terang wakakak aku citer upin ipin pun tak nengok laie ni kan plak nak nengok citer nie :(

||| PöJìé PööH ||| said...

best kan!
sedih tau ble tgok kisah pengemis kanak2 yg dicacatkan...
nangis Pojie..

♥miss zaza♥ said...

OMG!!!
i shud watch this movie
pattnya awal2 lg kena tgk muvie neh
aiseh!

oyen said...

wOh..
tak tgk jugak lagik...
eh!
ade kuar ker kat Mesia??

hezesuze said...

cam kata Qlah...upin n ipin pun akak lom nengok lagikkk...

xpe xpe...akan akak serang E2 panggunggg....seranggggggg!!!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

cam seronok plak shot mandi n***s tuh kan :D cam best jer bergelumang bagai...ahakz!

i dun give a damn said...

tau takper. the best movie ever!

Nadzrah said...

bestnyer!!!!!
nk tgk gak!
thx 4 dis ulasan okeyh!