Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Thursday, March 26, 2009

|| mUsT rEad : AgAk MalANg ||

tensen plus sedey!!!!

wah..headline kemain g kan..kisahnye cmni..around 5.50 pm rizz dok cf ngn qillah, kak heze ngn b-boy...jam 6 je rizz da mtk diri nk blah blik umah..haruss blik awl smentara bos ngh metting kat lvl 17..rizz pon cbut lah..ptg td ujan rerenyai manja je...actually umah rizz ngn opis x jauh mna around 15min je jln kaki..kdg2 rizz naik teksi je bile ujan or dh letih gle r..tp slalu jln je xcercise ktanya hajarnya kanzz!!!..tibe2 arini dpt petanda malang.. lepas je rizz lpas gate opis kat wisma zelan tuh dh nmpak terpacul sekor anjeng liar..memula rizz wat dekk je.tup2 die hidu lak n follow rizz.pe lg jln laju jelaa..smpai bpe lngkah die da start kejar rizz..ahghh!parah ni..rizz sempat dok cover2 dkat moto sorg akk tuh n die suro bling batu..rizz pon bling batu..anjeng siall ni trus blah..tp mslahnya die blah ke arah yang salah.iaitu tmpt rizz nk blik umah..adoiiiii!!! rizz bia je dlm 15min agak2 byg anjeng ni x nmpk trus jln..ngn laju..skli dlm bpe min rizz pndg blkg anjeng tuh da dptkesan rizz n terus kejar.mse tuh la rizz da pecut 100meter k..YA ALLAH selmatkan lah aku.takut gle kene geget ngn anjeng..mau kene samak plak.setann!!!mse tuh ngn rizz nk mlintas g..kang ade aku mti katak kat tgh jln nih..n rizz jln laju..tup2 rizz toleh anjeng tuh still kejar g.adoiii.rizz lari lelalju da cm nk nanges k.mse tuh xde org nk defend..menda haram ni kejar smpai kat nk smpai umh da .rizz toleh blkg die da xdpt kesan..mmg babi!!! geram suma dh mcarut..smpai umah je terus rizz longlai n cte kat achik pe jd td n kat pojie ngn dd thru ym..da la demam mcm nk jd blik da..mmg trauma n fobia gle arini rizz xpnh lalui pglman mnkutkan cmni..aduh sok cner tah nk p keje ..mg nek cab r.x brani g...

lebeh kurang cmni la anjeng liar tu..mmg sial!! klau de pistol bsepai pale otak menda haram ni aku tembak!

p/s : da ngadu kat mama..mama da jnji nk post moto dri jb ke kl..uwaa cepat2 la post moto..ktnya nk servis dlu..adoiii da xthn nk lalui mimpi buruk ni lagi.xyh nk gelak2 ye..mmg xde mood! geramm

14 comments:

[m]i[m]i.i[r][m]a[n] said...

ishkkk dasat nyer rizz.. naseb rizz x kene geget tau...

mi dulu penah kene geget ngan anjing ms skolah dulu.. anjing liar yg mmg tahap patut kene tembak jer.. da la masa tuh pkai baju kesayangan.. huhuhu...

pape pon len kali kalo nak g keje bawak lesung batu tau... nnt senang nak rembat anjing2 yg mmg hanjeng tu... ngeee~~!!

`S3R4CURlYl4` said...

`wakakakaka... larrriiikkk...
tips: kalau jumpa anjing yg memang hanj..
- most important is JANGAN TAKUT.. ni sera pena tgk d national geografi psl hanj.. dorg akan dpt hidu bila ada benda yg takut pada dorg ni.. sb dorg ada kelebihan chemistry pada perasaan tu.. :D

-JANGAN LARI sb kalo lari.. ia akan ingat kita sedang ajak dia utk beriadah.. wakaka bermain main..

- n keistimewaan hanj ni.. dorg mmg dpt hidu kalau ada baby.. sb darah baby kan masih fresh.. jadi freshness tu dorg dpt hidu.. n kebayakan hanj ni.. tdk akan gigit baby.. 99% tdk akan gigit baby.. :D

-scotter.. kalau scoter pecut.. kalau dia jenis hanj yg active.. 4sure dia akan kejar.. :D

Indera said...

naseb x kena gigit doe!
kalau x mana x pasal2 kena samak sbb mende mughalazah ni.
huhuhuhu

aizul said...

hahahahahahahahahhhahaah...!~

speecless tapi leh gelak sakan..hehe

len kali ko trajang je hanjeng tuH!

we~win said...

alahai.. cute nyer anjing tu rizz... hehehe

b-boy said...

pehhh...ni mengingatkan boy pada dua citer..

citer 1 : kawan boy kena kejar anjing..nasib baik die naik beskal..ms tu darjah 6 kut...die trauma plus fobia bila nampak anjing even 200m dari die..sian ko NABIL (oppss termention nama lak..)

Citer 2 : jadik kat boy n rakan2..ms tu tgh wat explore race kat Pulau Pangkor..and anjing tiba2 melompat kat arah kete sambil menhanjengkan diri.. pehh..nasib baik tutup tgkap..padahal tutup tgkap tu..10saat sebelum anjing tu lompat ke arah kete.. juz imagine kalu lambar..kompom dah masuk dalam kete...huhuhuhu

fizzzy !an said...

takutnya.

rasanya dia dah cam rizz tu yang dia ikut, tah2 dia cuma nak bermaja dgn rizz macam cerita marley and me..:P

btw take care of urself!

Kak Senduk said...

kenape anjeng tu ikut ko riz..mak syak itu sebanrnya sesi jejak kasih ok...

opss larikkkkkkk

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak aku dah gelak guling2 dah kat opis nie wakakak aku leh bayangkan cam ner plewod kena kejar anjing wakakak awat lew ang tak smack down jer anjing tue wakaka pastu ang pulas2 tinge dia pastu cakap nakal dia nie!!! piat2 tinge... wakakak

kan ada hikmahnyer... nengok perjalanan yang mengambil masa 15 minit ke rumah jadi 10 minit wakakka pastu siap dapat moto laie wakakak

gud job anjing wakakak keji!!!

Sofi Zee said...

hohohohoh ngerinye nye kene kejar ngan hanjeng... kalo sofi kene kejar wajib dpt semput hoho hanjeng btol hanjeng tu

||| PöJìé PööH ||| said...

Alololo..
Cian dia..
Nasib bek le badan plewood leh blari pantas ngan bantuan angen..
Klo Pojie, selamat dek non!
Len x bawa lastik jer dlm poket tuh ok!

l0ti f00l garden said...

rizz boleh wakil malaysia lam sukan olimpik ni lam bahagian pecut neh...huhuhuhuhuhu..nak mo kutuk2 rizz sbb kawan umah eden pun bnyak ahanjen...kang xpasai2 lepas kutuk kn daulat rizz kn ligan ngan anjen...xkuasa eden

hezesuze said...

hahahahahkakakakakhahahahkakakakahahahakakakaka!!!!

akak ketawa spj baca n3 ni rizz...sbbnye akak pun penah dikejo anjing liar ni...tp xlah smpai 100meter...

wah mesT gegeh lari laju tahap gaban ni kan...

hehehehehehehehehehe :)

aBg keChiK... said...

agak lucu + kesian..
huhuhu..

sediakan batu byk2 dlm poket bila jln kaki tu..

klu aku r..aku akan lempang anjing itew sehingga koma..n then samak la