Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Monday, May 11, 2009

|| must read xclusift : 10hb Mei ZooM kE uLu Yam! || - Part 2 bermula


mse ni bru smpai daa..mkn dulu.. ** nk load pict ni cm haram sket slow.blogger wake up laa upgrade

~~ ok la uols!! hahak atas permintaan rmai blogger! ktnya haha.. so bermula la new chapter rizz utk entry ke ulu yam nih..** semangat ni bebb nk taip!.ngee~~! alkisahnya kurun ke 18... ** hahaha lawak jeh...!....

mcm ni kronologi perjalanan rizz ke ulu yam yg penuh kegembiraan,ketentongan bertukar kepada kesedihan dan harapan serta kepuasan.wah ayat kooo rizz***!

10hb pagi tu as usual lah spt yg djnjikan rizz bgun dlm kul lbh r..dpt msg qilah od way n nemo pon sama.sedangkan hakoo yg tkebil bgun tdo hajarnya!.. qilah akan amik rizz pg tu kat apartmen *** rasia r bebb kat umh rizz area bdr sri pemaisuri ni,..qilah dtg tpt pde msenya **bgus! kli ni xlmbat hehe..bile da smpai je we ols terus shuut g amik nemo kat dpn maybank area umh rizz gak..suro die tgu ctu n pick up nemo n shutt terus p jupe rhudy sbgai co pilot ktnya!...dlm mse yg sama qilah ngn rizz msg2 n call kak heze kire konvoi gak ah..

akhirnya smpai r gak area selayang,..actually 1st time gak ar rizz smpai area nk ke ulu yam ni..nasebb r qilah taw jln cini wlopon ktorg tentong gak pg2 bute tu.. dtmbah ketentongan ktorg bile rhudy ckp on de phone die xdpt join skli coz DEMAM ktnya!..**tulah p lg jln sungai congkak smlm coz da taw nk kua ngn ktorg aritu! huh..ang ingat rhudy utang ang ngn qilah n rizz heheeeee**..

ok lah, incase da rhudy xjd..cepatinn r we ol call k heze cmne kann?.. tup2 die pon o dway..tp last2 ktorg da nmpak signboad msuk ulu yam! ** yahoo! kirenye ktorg lah blogger yg smpai dlu mse tuh taw.. feeling3 mng amazing race gtewww!!! sblum k heze smpai, rizz , nemo ngn qilah p bekpes dlu coz ktorg menahan lapo je uolsss dlm keta tu.msing2 da kbulo da trus bedal roti bnjerrr..** part 2 ni xbest sgt cozz rizz xde gmbo mse bekpes tu..ala sshnya gmba kat qilah sume,.ni pon nsib si eazy bg! fewww..separuh gmbar permulaan n3 ni ah..plus kak heze too**

da abs bekpess segala.. we ols terus calling k heze tgu kat area petronas kat c2.. k heze habaq eazy izuuddin blogger sayap's gak dok join ktorg konvoi time tu..so 3 kereta lah...bile 3 kereta btemu ni mkna hauk ah hahaah.terus r we ols driveee g ulu yam iteww! oyea..

mse ktorg o d way tu..rizz x sangka r plak jln kat ctu mcm haram sket cozz berpusing pusing uolss! pening dah kpla ku inii.. qila plak mmg sah2 da driftt gile babengg bile ade 3 or 4 buah sport carr nk potong ktorg ngn gaya yg mnakutkan skli k!..klau la kt selekoh tjam tu keta xsempat nk potong..mmg korg xdpt tgok penulis blog ni lg lah! issy!! ktorg mmg maki gile smpai rizz ngn qilah suro nemo amik gmba kete tu **malangnya gmba sume kat cam qilah.nti la uols k... last2 kete 2 HARAM tuh dpt gak potong kete we ols bertiga ni...

ktorg last2 smpai gak kat area part3 ulu yam yg xdikenakan bayaran tuh... tp yg pling menakutkan skli coz kat ulu yam tuh xde LINE HENSET!!!!! ke3 line maxis,digi ngn celcom xde..u mobile?! lg gmpang agknya,..so cmne ktorg nk kontek pojie n de gang?

korang kan.. msti ttnya2 ..mne plak geng pojie ngn wanie????..
actually dorg plak konvoi dari maluri..wanie bsama ngn family angkatnya,.smntra tu plak pojie bwk zul, aizoul dan anis aka kak woss,remy.elzafril ngn gf die pon 1 keta gak kot..

bblik kpde ktorg yg berkonvoi 3 keta td..ktorg smpai terus r cri port kan

eazy, qilah and rizz..kwan2 eazy tkang snap..
hot dog tu sedap r kak heze! kah3 kenyal

rizz bsama eazy yg agak pmalu nih..hehe byk beno nk amik gmbo ngn aku..rizz da feeling artis uolss! hahah

ktorg berendam dulu sementara k heze,nemo ngn qilah g tgok part 2 yg wanie n de gang da smpai..

sejokk giloss

..dan cri line henset yg penting coz ktorg terpisah lg ngn 3 keta yg x smpai g hajarnya kot...tp we ls tetap mkn2 dlu..tp qilah ngn k heze da x sdap hati cozz xdpt contach dorg n we ols decide qilah n rizz tgu kat pintu msuk ulu yam,..hajarnya! so ktorg drift r blik n tgu dorg sbb kat area dpn msk tuh da ade line.. tp msalah lg timbul bile we ols x dpt contach SUME SKLI K DLM KETA TU..KONKLUSINYE.. QILAH NGN RIZZ DA BPNDAPAT YG DORG DAH PUN SMPAI MASUK KAT ULU YAM TU...CMNO?.ktorg blik ngn hampa rr. sbb plan cm xjd.tp we ols trus mandi2 dlu kat ulu yam.tp tibe2 k heze dpt msg dorg yg dorg kat part2 kire ulu yam ni kan byk tpt sungai..so dorg ke atas sket..**motip dpt line scara tibe2 kan? ALLAH MAHA PETUNJUK..so ape terjadi seterusnya?


so kte nntikan di next entry!!!! hahahh



13 comments:

Nur Farhana Abdullah said...

Pphheww.. Mcm dlm cite evolusi kl drift tmbh telenovela.. Hak hak hak.. Okeyh.. Next entry.. Heehee.. =p

seroja said...

lol..suspenDer jek..
ekeke...=P...

Hezesuze said...

bgus2...da kuar citer sal ulu yam ni....

next entry ek...wakaka sume da xsabo nak tau citer tragis tu kan...

Eazy Izzuddin said...

wah!
besh!
ni br part 2....
tgg part ketige...
hehe
xD

Remy.com said...

wah, time ni remy belom sampai...

x sabar nk tunggu entry seterusnya...

RyZ4L said...

sangat debar2 bace:p
siap ade 2nd season lagi :D
huhu..

aizul said...

waah!!

ada elemen surprise di part yg akhir!!

Corey said...

more more! walau aku dah tau cite tragis tu tetap x sabar menanti lebih detail

MaS-HaNa said...

ni yang sis jeles ni bila korang nak gi ulu bendul ni.. uwa uwa uwa uwa...

||| PöJìé PööH ||| said...

waahhh kembali ke udara bersama Rizzirhamy..
silakan..
hahaahh!!

Yuna@Fah said...

mang suspend..mcm2 dugaan..huhu..klu saya biasenye g berkelah kt lata tembakah besut..besttt !!..hehe :D

Eazy Izzuddin said...

wah!
da tmbh gambar....
tgg rizz part yg seterusnya nih...
xD

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakakak kemain banyak laie komen wakakak sib baek lappy aku dah berasap kalau tak aku lew orang pertama yang dok masukkan n3 wakakakak tapi best gak jadi orang terakhir nie wakakak so leh arr aku kutip korunk nyer jalan citer wakakakk hajarnya wakakkaka