Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Wednesday, November 11, 2009

|| 2012 | again!..||


tu diah!..

emm msing2 x saba tgok cte ni kan.even rizz tgu je esok 12hb...plan ngn achik ngn pendot nk tgok mlm ni kekdahnya cozz nk amik pendot blik keje skli kt mid tp die ckp nan ado sneak preview mlm ni..so esok la ktorg tgok kot..midnite kot*!

and then rizz tertarik ngn entry adie waridie..kwn rizz tentang 2012 ni..n rizz nk share gak entry die kt ur guyz..hope adie dun mind*..sharing is caring kan..


Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut...

Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".


UPCOMING IMPORTANT ISLAMIC DATES

2010 Calendar
Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
Aashura: December 27, 2009
Ramadan: August 11 - September 8, 2010
Eid ul-Fitr: September 9, 2010
Hajj: November 14 - November 17, 2010
Eid ul-Adha: November 16, 2010

2011 Calendar
Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
Aashura: December 16, 2010
Ramadan: August 1 - August 29, 2011
Eid ul-Fitr: August 30, 2011
Hajj: November 4 - November 7, 2011
Eid ul-Adha: November 6, 2011

2012 Calendar
Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
Aashura: December 5, 2011
Ramadan: July 20 - August 18, 2012
Eid ul-Fitr: August 19, 2012
Hajj: October 24 - October 27, 2012
Eid ul-Adha: October 26, 2012


adie dpt artikel ni dri email..

masyALLAH..takot asenya..adekah kita dah bersedia?....

6 comments:

edan coba said...

Ya Allah Rizz...
Ya kah? Takutnya!!!!
Masha Allah!!!!!!!
edan bayak buat dosa lg nih!!!
:(

aMir RaYYaN said...

berdoalah...bermuhasabah lah..moga ALLAH permudahkan segala jua urusan kita...2010 ke,2011 ke,2012 ke,sbg hamba itu janji yg pasti...Nikmat hidup,nikmat persahabatan,nikmat kematiaan segalanya adalah janji yg pasti..dan kita semua pasti rasai..insyaALLAH moga ALLAH redha dgn kita...:)

zul said...

Byk kan beribadat, bertaubat... kiamat klu nak dtg taksemestinyer 2012... esok lusa pon kiter tak tau... hya Allah yg Maha mengetahui...

lotikus disarimankan said...

insafnya
kematian ada dimana2
tapi xsedar2 lagi eden ni
huhuhuhu
kena tingkat kan amal jariah
kurangkan kemungkaran


opsss***dia dh tukar cat rumah

ChiLaBaey's said...

Kena banyak2lah beribadah kepada-Nya.... :)

syaf said...

salam...wey aku nk p tengok mlm ni ngan member2 aku...

wey betul kah..aku rase sangt seram sejuk bile membace entry ni...ade kebenaranye...if u dun mind aku nk curi entri ni untuk aku publishkan kat teman2 ku jike aku free...wokey