Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Friday, February 13, 2009

bInGuNG..HUHu..

sbnrnya pkai prepaid lg mbazir dri postpaid rasenya.tapi....

adoilah!...rizz geram bpe min td hukk3..nak taw pe sbbnye rizz geram.hurmm sebab abiss kdt ahh..benci tol.tgh syok2 sms..leh fail lakk..grrrrrr..skang in my mind nak pkai LINE TEPON JER!!.. sng ah xyh nk topup2 segala..mula nye cmni..my bff.. pendot da try pkai line maxis pkai old number die yg prepaid maxis tu..smlm statement bill die bru smpai..ok la not bad..just rm30 for 1 month..xde la mhl sgt kan postpaid skng..x mcm dlu smpai beratus..hmmm..so how??... coz' rizz still leh pkai numb lama juz xchange to postpaid je menda ni..opkos MAXIS laa.. rizz x nk celcom,digi ke umobile..sbb x ramai pkai line ni..tu satu hal.. n then we ols baru nak subscribe astro..yelah sbb impak akademi fantasia 7 nk start nih



langgan basic + 3movie slm 75 ++.. ok kot?.
dh hbis af unsubscribe je.ahhak.....

..da mlas nk tgok tumpang2 umah org..nk blik kg laa..nk tgok kat warong tepi jln la..so tetap gak nk subscribe...(aduss...nk byr bil tepon g klau subcribe.byknye tgungan.hahahk).dan yg tetiap bulan byr plak ialah umobile broadband..nsib rate die xmhl sgt.(bole laa..) rm78.


ni ah bdband umobile yg rizz pakai.ok laa..
wlopon line bdband yg hanj!! kekadang tuh huhuuu...calculate2..mau 100++ sbulan ni utk mak nenek ni sume..(line2 ni laa!).hmpphhhhh..xpe pkir dulu.

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kowang share2 kan bayar...ok lah tuh :)

a i r a said...

Aaaarr..
jgn tukar postpaid la!

siyes.. mula2 pakai mmg murah segala..
lama2 rasain la peningkatan bil anda..
wlaupun kat dlm bil rate setiap call 10 sen - 30sen...murah gitu.
huh... charge dalamn tak kira lagi..

aaaaa.. i tak sanggup dahh!

AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... said...

maxis propa je..
pcaya la..
mula2 pomot jer murah..
lama2 mahal

astro xper..kikiki

emilia azman said...

postpaid nak murah amek yang tiap2 bulan baya fixed.. like rm75 sebulan camtu.. tapi make sure ur call pon arnd dat average gak lah. kalo tak rugi..

then kalau rizz dah ada soulmate. sub family plan - mcm pakej 5+1 tu!. baya rm125 je.

as for astro.. haha.. takkan dah subscribe then nak unsubscribe balik.. busuk2 pon kena tunggu abes contract 1 thn.

Remy.com said...

remy pon tgh buntu ni rizz...
nnti nk wat entry ttg ni la gak, tiru rizz boleh kn?

nantikan entry mengenai prepaid vs postpaid di http://87remy.blogspot.com

zulfadli said...

kalo maxis postpaid ok la..

kawan orang pakai boleh tahan jugak, better than celcom sbb bnyk sgt charge itu ini..

tp pakai postpaid ke, prepaid ke.. rizz x pnah pon nak msg org. sedey tau

SAIFUL said...

nak tau kenapa broadband uols hanj?
sbb uols download bukan2 jer memanjang :P

cuit said...

Kalau kita pakai postpaid selalunya tak sedor diri... maklumlah hujung bln bru nampak.. klau pakai prepaid mesti rajin control punya.. tp for some reason kekadang guna postpaid lebih jimat terutamanya kalau ada promo...