Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Wednesday, February 25, 2009

fReNz CoNecTioN

~salam! hiks..lately ni byk lak silent reader jengah my blog..thanks eh!..really apreciate also all my bloglist n follower..rizz pon suke g blog uols! xmiss k..really:)..oh yaa b4 rizz didedahkan ngn blogger ni..maybe sume pon sama kan..mesti akan ade ade another 'frenz conection' yg lain selain blogger iaitu 'myspace',..'friendster' ..'facebook'..'tagged'..'hi5'..'faceparty'...'manjam'...'guys4men' dan mcm2 lg ar..haha..actually yg lg 2 dlm list yg rizz sbut tu agk sensitip tp web yg tu lah rmai yg on9.hiks..ape2 lah.masing2 nye hal.rizz lak ade sume akaun tuh tp juzz active myspace,.. friendster & facebook.

friendster


- memula rizz knal friendster around 2007..mse tuh memang rizz gile sgt ngn fs ni..1 hri rizz akan dpt dlm 3 lapis komen nk kena approve..best sgt! addict kanzz.dri situ lah rizz kenal blogger azlan.ermm sape lg erk.razied..teekay bitchilious.maybe tu je kot.skang dh thun 2009 rizz da dpt kumpul hmpir 1270 orang kawan..alhamdulilah..ade yg betul2 still contach dan jumpa smpai skang..actually hmpir 65% rizz pernah jumpa kenalan friendster..ade yg ok..ade yg sebaliknya gak..tapi!..skang friendster semakin lesu..rizz xtaw kenapa.. dlm sehari pon kdg2 ssh utk rizz nk dptkan 1 komen walhal ade je bg komen fs kat page member2 ctu..pd rizz fs dh smkin lesu.1 lg hal transformasi friendster smkin x menentu dan mengelirukan ..hope de team of friendster can make it easy to login de page.

myspace

- myspace lak dlam pertengahan 2007..secara jujurnya dulu rizz amat menyenangi kenalan fs..sbb byk dri myspace ni yg kekwat ngn hidung tinggi..(tp x semua laaa...!) ahaa 1 je yg best kat myspace ni rizz suke sbb kte leh taw sape yg on9 kan..so far dlm mse yg sme gak leh r kte chat skli.hehe.kenalan ms kat my blog ni pon leh thn rmai.1ist of all mstilah geng sayap! sume ade myspace dlu..skang accept nuar je..ya..beliau mrupakan org yg slalu 1st komen all de new picta kat myspace hahaa..miss tht moment.ngee~~.dan skang hmpir sparuh dri my bloggers list ade dlm myspace rizz.hikss..same gak cm fster.lesu..! kdg2 smpai rizz mention kat shout out "mespace aku ni dh mcm sampah! xde org nak bukak pon!" bile dh mention cmtu bru la ade 1 2 komen masuk.haha..

facebook

- fenomena mse skang i think..actually rizz x bpe impress sgt facebook ni..dlm hujung tahun 2007 gak rizz kenal facebook..ia 1 web yg agak complicated application pde rizz.sbb tlmpau byk gadjet mmbuatkan facebook rizz ni 'lembap!..' i don't like sgt facebook..xtaw nape..? klau bukak pon juzz accept request,,selak2 gtu [selak ktanye] dan tutup...xrmai kwan kat facebook ni.dlm 200++ je.
so secara konklusinye dlm ketiga tiga website ni .yg hanya menambat hati rizz skang hanyalah blogger.com hahahaha.btw sape yg nak add me kat ke3 web tu gah erk.heheso far pe pdpt uols lak ttg fs,ms ngn fb?..:p

12 comments:

boy said...

hehehe..betul2..facebook xreti le..byk sangat applikasi die..yg best is blogspot.com..simple n easy...cuma die xde tempat prv8 msg..hak3

Eazy Izzuddin said...

hihi....
sume 2 eazy ade lorh....
t eazy add erk...
=)

but skang cam myspace kureng nk lyn lorh,...
huhu..
sbb blogger nih lagi besh....
xD

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

sokong boy wakakak semua yang ang sebut tue rizz satu pun aku tak der dan tak pernah pun ada nawaitu nak ada wakakaka yang aku ada fotopages dan blog serta ym jer wakakak fotopages pun aku dah slow dan memberikan tumpuan penuh pada blog wahhhh ayat aku wakakak hana kompom muntah ijau wakakaka

joey said...

frenster...ader

myspace ...ader...but log on then after 1 minit log off balik

facebook...takde...tak terfikir langsung nak buat...sebab dah terlalu banyak sgt sosial web ...hehe

hezesuze said...

ermmm...akak ada fb & blog je...mampooosss arr kalo sume nak add...kang xpasal2 tak gerak2 dpn PC..huhuhuh

agree wit Qlah, lebih kpd bloging je...sonang...hehehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

blogspot paling best! kiter leh tau org tu canew, other friend account, lebih kpd hipokrit dan bangga diri..

oyen said...

da lame tak bukak FS, MS and FB...
(tgk, acronym pn dekat2)

ntah, mcm malas jer rasenyer nak hapdet mende2 tuh...

blogging jah!

oyen said...

eh, itu tak termasuk Hi5, TAgged, Zorpia dll...
bleh kata ape jer social networking aku daftar tp bukaknyer? harommmm~

:P

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyooo
gegeh very der...

Nadzrah said...

dah add fs kamu dah.. =P

Aku Nemo... said...

huhuhu...
nemo cumer ade fs dgn ym jer..
tuh pun utk member2 yg nemo kenal...
supaya xputus hubungan...
plus....
blogger...
utk lepas geram pd dokter2 yg cm haram...
hampah....
darah tinggi ak0oo0o0

AiZoUL..sEdEtiK rAsA sEuNgKaP kAtA... said...

huhuhu..smua dah lesu..
diakui sgt..
dulu jer rajin mspes n frenster
tapi skrg dah x besh..