Follow me i follow u meh!

farish izaryl @izreez

My photo
Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Malaysia
@izreez Farish izaryl Love travel!

Monday, April 20, 2009

|| tEaTer BanGsaWan HaRiS fAdHiLAh ||


~~ wah ni n3 tgh2 mlm buta ni hajarnya! hahah mlm2 mende..da msuk kul 2 pagi dh ni..gegehh.. ok lah td ptg kan rizz kua.hajarnye jupe pojie nak tgok teater bangsawan haris fadhilah kat akademi seni kebangsaan uu! coz' kwan we ols si edy ramoss ni blkon dlm teater tuh..kira give moral support la uols! lgpon edy x byk kenalan sgt.that y rr we ols g tgok. da jnji ngn pojie rizz tgu kat lrt kerinci..gegeBoldh dlm kul 7mlm rizz da smpai.. jnji ngn pojie kul 7.30 dh ade kat situ huhuk.hmpir 1jam gak la tgu pojie last2 kul 8 we ols terus redahh p ask.hehe pojie bwk kete sgt lajuu..takootttt..so far rizz,pojie, zul ngn kwan pojie..fir x silap nmenya g tgok teater tuhh..


sblum teater bmula we ols disajikan rr dgn himpunan medley2 lagu2 dri dak2 ASWARA...kendu2 uolsss..anak ikan hajarnya!...rase nk sauk2 je td opss! hahah..dlm kul 8.30 teater start.. bangsawan haris fadhilah ni mengisarkan si haris yg gemar berpoye2 until la 1 day mak bpk die nk jodohkan die ngn seorg gadis nama siti zawiyah yg sgt cntek,pemalu dan sabar itew!..tp di atas keegoaan si haris ni die g mninggalkan siti zawiyah ngn berpoye2

ngn minah2 ct kat ape erk name tpt tBolduh pojie? haha luperr plak..n then die kena pergi blayar ke 1 pulau bsama2 bendahara n laksamana yg bsama ngn haris ini..tujuannya utk mcari harta karun yg dtglkan kat pulau tuh utk dibagi kat ct2 <-- ala2 nite club versi arab gtew!.. dlm pde mse tuh gak siti zawiyah ade pesan kat bendahara agar gtaw kat hars ni suro 'membeli akal' <-- xphm2... pejadahnye tah. o d way dorg da dpt harta kekayaan tuh dorg didatangi lanun plak dan mrampas segala harta kekayaan si haris nih..<-- time ni la fren we ol kua si edy jd lanun! hahak2 leh gak blkon si edy n..gud effort!!...stelah harta dirampas....laksamana yg bsama haris tuh gtaw da jupe org yg leh menjual akal tuh.. sorg pacek tua.mbisikkan kat haris mcm mne cre die nk beli akal tuh ngn hrga 4 derham yg upenya kombinasi utara,barat,timur dan selatan serta unsur angin,api,air dan tanah <--punya mksud mdalam tuh bg sape yg taw!..last2 dorg blik ke tmpt asal dan smpai 1 mse haris fadhilah punya kapal karam di lautan dan die mnjadi miskin pulokk..in the end


haris fadhilah kembali ke pangkuan isteri yg tercinta siti zawiyah..tamat.. eee best lah!!! salah satu tayanagn teater mcm arabiann nite yg pling best rizz tgok ! cayalah dak ASWARA mmg hebat lah..


antara yg menarik gak

- persembahan lagu2 yg agak latest mse dorg nk siapkan props tuh..antranya lagu di taman teman <--- sbg tema teater arabian ..fuh melertss uBoldols!! sgt berbakat okkay dorg ni menari n menyanyi.so impress!..

- ade plak lagu aku stacy dan makhluk tuhan paling sexy..best sgt. dan kostum dorg sgtla lawa! ee rase cm nk blkon time tuh gak taw huaa!..
- sgt2 berpuas ati...x saba nk tgok teater edy yg berikotnya plak next month.. n then teater patung kertas 2 khidupan nok2 katnya! haha haruss kot pegi! tp yg ni not f.o.c ok.ahakss..


p/s : stil terngiang2 lg lagu ct di taman teman itew! bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

9 comments:

anap_ilmi said...

wahhhh..tgk teater..sgt best. ritu kan, 1st time tgk teater. teater biase2 je pun..terus jatuh hati dgn teater...balik mesia nnt nk pulun sumer teater..ahakz

.0hbintang!. said...

waaaahhhh teater bangsawannnn!!!

jeles jeles!!

nak tgk jugakkkk ));

dulu ade skali 0wg j0en bengkel teater bangsawan mase f0rm 4..

bekerjesame mjalankan teater si tanggang..

tp kite blakang taber saje ;p

but i miss theater!!!

wah sgt jeles ini!!grrr >_<

btw,hye!m eiyra ;D

AkuAyie said...

waahhh berlakon.. sangat menarik!
Edy itu segak juga ya? Hoho..
Congrats to him for performing well. He sounded quite good being a Pirate. haha..

Dah lama tak tengok teater, must be great fun! =)

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

bila ang nak bawak aku p nengok nie??? hajarnya!!!1 asyik sms kat aku gtaw nak g nengok teater jew...

Corey said...

macam best. so far blum berpeluang lagi tengok2 teater ni

♥miss zaza♥ said...

waaahhhh
berteater plak ;)

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

meletop eddy
ayoo ko ni nak cri laki o bteater kekdahnya..
uhhh

Eizan Emirza said...

thx 4 d komen. at least ada jugak kwn2 edy yg dtg. after dis edy akan masuk tahun 3 n tahun akhir. subjek wajib kitorg nanti ialah MAK YONG. edy akan berlakon jugak. SBG MAK INANG. apa pon hope next year dpty la pgg watak mak inang.

aMyErInAiMiE said...

waaahhh...bangganye owner mempromote2 penari2 extra turn..*blush*

hehe..oh ye...nameku erin.penari mlm tu.xde la melets sgt..kendu la gk..biase2 je.thx 2 our koreografer c mamadz.

dtg r tgk teater bgswn yg same lg kt panggung dbkl 10-12julai ni.i perform lg.insya allah..free je:D

link me k.i dh link n follow u dh pun.dlm my blog pun ade entry sal bgswn ni gk.free 2 browse mei's entries.gud lak n have fun.